2018. június 1.

« 123. » Felelsz vagy felelsz } #bloggerekkel

*virtuális ölelés* ♡

Képzeljétek, ma nem egyedül jöttem! Volt már szerencsém átélni néhány bloggertársammal  jó pár kalandot és immáron velem tartanak egy újabbra, méghozzá név szerint Amy, Eszti, Andi és Niki. Bevallom, személyesen ők maguk ma nem tartanak velünk, csak 2-2 kérdést hoztam a tollukból, amikre itt és most kendőzetlenül válaszolok. Ez a Felelsz vagy felelsz! Mert nincs más választás. 😜

Lessetek be a többiekhez is, hiszen egytől-egyig mindenkit kifaggattunk, azaz 5 őszinte kérdezz-felelek vár rátok 5 különböző bloggerinától. 👇 (A bejegyzéseik a napokban érkeznek, amiket belinkelek majd ide, de addig nem tilos figyelemmel követni őket.)
✔️ Amy blogja, a Nox Arcana
✔️ Eszti blogja, a because i'm a dreamer
✔️ Andi blogja, a Resta con me - Maradj velem
✔️ Niki blogja, a keep to the goal.
Nem húzom tovább a szót, ideje szemügyre vennünk, milyen kérdésekkel bombáztak engem a lányok. Elárulom, nagyon szerettem agyalni rajtuk, sőt, egy-két kérdés úgy kifogott rajtam, hogy hoznom kellett egy kávét. 😃

♡ Amy kérdései

001. Mit tudnál javasolni annak, akinek nagyon a hegyalján zajlik az élete, hogyan erősítse magát, hogy igenis fel tud mászni a hegy tetejére?
Fontos, hogy ne rögtön a hegycsúcsra vágyódjon, mert - nem szépítek - rögös és nem éppen egyszerű út vezet odáig. Kicsiben gondolkodjon, apróbb és elérhetőbb célokat tűzzön ki maga elé, amik szépen lassan elvezetik őt a csúcsra. Ne essen kétségbe, ha valami a számításaival ellentétesen alakul, éppen ezért a fokozatosság, hogy ne zuhanjon akkorát, és ha kell, tudjon másik utat kieszelni. Bárki meg tudja csinálni, csak akarni kell, bíznia önmagában és soha fel nem adni. Rosszabb napjai mindenkinek vannak, lehetetlen állandóan az élet napos oldalán járni, de azért valljuk be, a hegymászás jó kalandnak hangzik.

002. Szerinted mennyire nehéz egy posztot megírni, ha olyanról akarsz írni, ami éppen felkeltette az érdeklődésed, de még nem vagy jártas benne?
Nem tartom nehéznek, viszont rengeteg időt kell beleölni a feltérképezésbe, hogy a lehető legtartalmasabb és legélvezhetőbb legyen mind az olvasóknak, mind az írónak - és hogy őszinte legyek, nem vagyok az utánaolvasás híve, jobban szeretek saját gondolatokat és tapasztalatokat olvasni. Éppen ezért ha ilyen helyzetbe kerülök, azt tartom a legjobbnak, ha hagyok időt magamnak arra, hogy mélyen beleássak a témába és személyes tudást szerezzek, majd mikor elég tájékozottnak érzem magam, rátérhetek a bejegyzésre. Az végképp hiba, ha a tudtunk nélkül valótlan információkat gyűjtünk össze, csak azért, mert már nagyon szeretnénk írni valamiről. Ez esetben megéri várni, az olvasók nem mennek sehova.

♡ Eszti kérdései

001. Hogyan írnád le a szerelem szót, mint fogalmat? Mit gondolsz róla?
Kérhetek kettőt és könnyebbet? Szerintem ez a kérdés bárki számára fogós lehet, nekem meg aztán pláne, mert őszintén, nincs túl sok közöm a szerelemhez. Ahogyan én látom, egy csodának álcázott káosz, hiszen mindenféle mély, gyakran egymásnak ellentmondó érzelmeket táplálunk valaki iránt, és többnyire mi magunk sem tudjuk megmagyarázni, mi a fene zajlik bennünk - mégis vágyunk rá. Okozhat jót és rosszat, de azt gondolom, hogy a legtöbb rossz megéri a jóért cserébe. Csupán szükségünk van hozzá egy kis türelemre és elengedésre.

002. Van-e olyan jövőképed, amiben szerepel a blogod és azzal elért sikerek? Hogy képzeled el?
Még nem agyaltam ilyeneken, na de majd most! Nekem a blogolás nem több mint egy szenvedély, amivel szeretem elütni az időmet, ugyanis tulajdonképpen unalmamban fordulok hozzá. Egyszerűen azért csinálom, mert szeretem, és egészen addig akarom folytatni, amíg örömömet lelem benne. El tudom képzelni, hogy a blogom egész életemben mellettem legyen, legfőképpen támaszként, móka és kacagásként, viszont mint hivatás másról álmodozom. Szóval mondhatni, nincs komoly jövőképem ezzel kapcsolatban. 

♡ Andi kérdései

001. Tudom, hogy van olyan oldalad, ahova a dizájnjaidat rakod ki. Ha szabadon választhatnál, melyik oldalnak terveznéd te a kinézetét?
Talán kissé nagyravágyó vagyok, de ha bármelyik oldalnak én tervezhetném a kinézetét, akkor mindenképpen a híres-neves divatmagazinok között csemegéznék. Szóba jöhet például a Glamour, az Allure, de hogyan hagyhatnám ki Cosmopolitant? Igaz, ezekhez még sokat kell fejlődnöm, de álmodozni szabad, nemde?

002. Volt olyan, amikor megkértek, hogy tervezz kinézetet, de te nemet mondtál, mert nem érezted az adott blogot elég jónak?
Valójában soha egyetlen rendelést sem vállalok el, mert jobban szeretek magamtól, szabadon alkotni és a saját ötleteimet, elképzeléseimet megvalósítani. Megszületik a fejünkben egy elképzelés, ám tudni illik, borzasztóan nehéz úgy elkészíteni, ahogyan megálmodtuk. És olyan is sokszor előfordul, mikor a kinézet szimplán a valóságban nem mutat annyira jól, mint a képzeletünkben. Ugyanakkor éppen ez az izgalmas a designtervezésben, mert ilyenkor jönnek az újabb ötletek és szárnypróbálgatások. Nincs annál rosszabb, mikor egy elképzelésem zsákutcába jut, mert képtelenség szépen kivitelezni és tehetetlen vagyok, hiába, hogy álmaimban tökéletesnek tűnt. Az már csak hab a tortán, mikor szívem-lelkem beleteszem a munkámba, meg vagyok vele elégedve, a rendelő mégsem azt kapja, amit várt, hiszen nem vagyok gondolatolvasó, nem látok bele senki fejébe, csak a szavaira tudok hagyatkozni, azonban legyen akármilyen részletes a rendelés, nem tud teljes mértékben az a kép megjelenni előttem, mint annak, aki hozzám fordul. Néhányan pedig szinte teljesen a tervezőre bízzák a kinézetet és végül felháborodnak, hogy ők nem ilyet akartak - na ja, ezt végképp nem értem. Mellesleg sok időt igényel, azzal pedig mindig bajban vagyok, nem szeretnék senkit túlságosan megvárakoztatni. Ez a sok-sok ok az, amik miatt elutasítom a rendeléseket, amik hozzám érkeznek, de sosem azért, mert nincs ínyemre az adott blog.

♡ Niki kérdései

001. Hogy élted meg a költözést, mennyire viselt meg? Tetszik az új város?
Nem ért hidegzuhanyként, mert régóta tény volt, hogy előbb vagy utóbb költözni fogunk. Hogy őszinte legyek, örültem neki, mert nem szerettem ott lakni, ahol ezelőtt, a szívem máshova húzott. A legnagyobb kérdés az iskolába járásom volt, mert messze költöztünk tőle és semmi pénzért sem váltottam volna az utolsó évemre. Így lettem kollégista, ami vicces, mert a legközelebbi kollégium messzebb van tőlünk, mint maga az iskola, mégis így a legegyszerűbb a bejárás. A macskám sokkal rosszabbul viselte a felhajtást nálam, de azért én sem ismételném meg. Az új várossal hamar szerelembe estem, nagyon tetszik az élet itt.

002. Honnan jönnek a diziötleteid? Honnan szoktál inspirálódni? Régi szenvedélyed a képszerkesztés?
Mikor elkezd aktívkodni az agyam, csak úgy kipattannak a fejemből az ötleteim. Ezeket gyorsan lejegyzetelem és próbálom képzeletben elmenteni a designt, amit megálmodtam és amint lehetőségem lesz, nekiesek a megvalósításnak. Ha inspirációra van szükségem, a We Heart Ithez fordulok - a kinézeteimben szívesen használok fel képeket innen. És beletrafáltál, igen, a képszerkesztés régi szenvedélyem, mióta először számítógéphez ültem, azóta űzöm. Eleinte a jó öreg Paintet használtam, de már akkor sejthető volt, hogy konyítok a dologhoz és ezt többen észrevették, bár akkor még nem tudtam, hogy 2012-ben találkozom a Photoshoppal, ami új színt hozott a képszerkesztői utamba.

Sajnos elfogytak a kérdések, de azt kívánom, bárcsak sohasem lenne vége ennek a bejegyzésnek! Nos, ha nektek is legalább annyira tetszett, mint nekem, van egy jó hírem: a Felelsz vagy felelsz hamarosan folytatódik újabbnál újabb bloggerek társaságában!

Lányok, nektek pedig köszönöm, hogy ilyen érdeklődőek, kreatívak és együttműködőek voltatok. Nagyon élveztem ezt az újabb közös kalandunkat. ♡

Ne felejtsétek csekkolni a többieket! 💋

Legyen szép napotok,
Thea ✌

8 megjegyzés:

 1. Szia!
  Nagyon tetszik ez a projekt, nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra a többi blogon is. Az ilyen blogos kollaborációk mindig nagyon jók, fel tudják egy kicsit lendíteni az amúgy nem mindig túl aktív blogos közösséget. Plusz nagyon érdekes kérdéseket kaptál, és a válaszokat jó volt olvasni.
  + nagyon aranyos a kép - jól sejtem, hogy te csináltad? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Florea, jó újra itt látni. :D
   Örülök, hogy elnyerte a tetszésed! Néha muszáj egy picit felrázni a közösséget. :P
   Jól sejted, én szerkesztettem, köszönöm. ♡

   Törlés
 2. Köszi a válaszokat, örülök, hogy részt vehettem benne <3

  VálaszTörlés
 3. Külön köszönöm, hogy részese lehettem ennek, és nagyszerű válaszokat adtál! :) Egyszer majd kávézhatnánk együtt is, nem? ;D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Amy! ♡
   Mindenképpen. :D

   Törlés
 4. Köszönöm, hogy kiválasztottál, és köszönöm, hogy válaszolhattam. Nagyon jó volt, és a te válaszaid is nagyon tetszettek. Sok puszi. Andrea. :).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm az együttműködést! ♡

   Törlés