2018. május 18.

« 121. » 8 probléma, ami a rövid hajjal jár

*virtuális ölelés* ♡ 

Nem is gondolnánk, mi mindent elárul rólunk az, hogyan hordjuk a hajunkat. Hiszem, hogy fontos, hogy megtaláljuk azt a frizurát, ami a legjobban passzol hozzánk és magabiztosan tudjuk viselni. Éppen ez volt az oka, hogy megváltam a derékig érő hajamtól: nem éreztem úgy, hogy a hosszú haj én lennék. És milyen jól tettem! Mióta vállig érő frizkóval tengetem a napjaim, jobban érzem magam a bőrömben, de bizony rövid hajjal sem olyan egyszerű ám az élet. Összegyűjtöttem a 8 legnagyobb mindennapi problémámat, ami biztosan ismerős lesz, ha hasonló cipőben jártok, mint én - vagy ha nem, akkor remélem, érdekes lesz olvasni. 😜
„Bánj jól a hajaddal, ez a te koronád, amit sosem veszel le.”

♡ 001. Tudni akarják, miért vágattam le

Néhányan azt gondolják, ha egy nő megszabadul hosszú hajkoronájától, akkor annak csakis valami nyomós oka lehet. Engem olyan kérdésekkel záporoztak, hogy minden rendben van-e velem, valamiféle lelki problémára, szakításra gyanakodtak, vagy éppen arra, hogy meleg vagyok. Nos, valójában csak megváltoztam és úgy voltam vele, talán a rövid haj jobban illene hozzám.

♡ 002. Amikor azt mondják, hogy a hosszú haj jobban állt...

Őőő, köszi? Milyen kedves! Tényleg köszi az észrevételt, de azt hiszem, nekem kell tudnom, milyen hajjal érzem komfortosan magam. Még szerencse, hogy eszem ágában sincs szívemre venni ezeket a megjegyzéseket, na meg kötve hiszem, hogy rosszból mondják, de azért kérlek, ne!

♡ 003. És amikor ledöbbenek, hogy mennyi idő lesz, mire visszanövesztem

Hé-hé, ácsi! Ki mondta, hogy meg szeretném növeszteni? Nem, nincs tervben, nem hirtelen felindulásból döntöttem a vágás mellett, jól átgondoltam.

♡ 004. „Megbántad?”

Tényleg nem. Komolyan. Nem hiányzik a hosszú hajam - hogy őszinte legyek, egy kész átoknak éreztem. De ha meg is bántam volna, egyszer úgyis megnő.

♡ 005. Hordhatom kiengedve vagy... kiengedve

Nem mondom, hogy rövid hajból nem lehet csinos frizurákat alkotni, de valljuk be, elég korlátolt lehetőségeink vannak. Az már csak hab a tortán, hogy lófarok helyett csak egy apró nyúlfarokba tudom felkötni, begöndörítve pedig úgy nézek ki, mint egy pulikutya.

♡ 006. A fodrászom egyben a legjobb barátnőm

Mert ha nem szeretném, hogy túlságosan megnőjön, 2-3 havonta látogatnom kell őt. Nem mintha annyira bánnám, imádom a csajt.

♡ 007. Sokkal egyszerűbb elfeküdni, mint a hosszú hajat

Minél rövidebb, annál csodálatosabb alkotások tudnak születni egy-egy ágyban töltött idő után. (Aztán nem félreérteni!) Viszont rendbe szedni, hogy vállalható legyen... Na ahhoz igazi tehetség kell.

♡ 008. A rövid haj nem nőies

Tudjuk, a férfiaknak pedig csak és kizárólag a hosszú hajú nők tetszenek. Szarkazmust félretéve, a nőiesség nem fullad ki ennyiben: ott vannak a szép körmök, a ruhák, a smink, a járás, a viselkedés... Nem csak hosszú hajjal szép az élet!

Ezek voltak azok a bizonyos problémáim, amiket csak a rövid hajú lányok érthetnek. Viszont minden rosszban van valami jó: ez vagyok én, így érzem jól magam. Rövid hajú lányok, merre vagytok? ♡

Legyen szép napotok,
Thea ✌

5 megjegyzés:

 1. Végre valaki átérzi!
  Én is most vágattam, nem bántam meg, viszont nem áll jól. Imádom, nagyon szeretem és élvezem hogy rövid, viszont sajnos látom, hogy nem áll jól, hiába szeretem.
  Egy igazán nagy problémám van csak vele, hog ykezelhetetlen. Konkrétan minden nap hajvasalással kezdek, mert a vége össze-vissza kunkorodik, pedig szögegyenes hajam van balójában.

  Nagyon örülök, hogy neked jól is áll, és szereted is :D Szerencsés vagy :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért egy próbát mindenképpen megért, hiszen sosem tudtad volna meg, hogy milyen, ha egyszer nem vágatod le. :)
   Talán azért érzed kezelhetetlennek, mert nemrégiben vágattad. Az első pár napban (hétben?) nekem is kunkorodott a vége, bevallom, először nagyon mérges voltam emiatt, de aztán megszokta a hajam az új hosszúságát és épp olyan szögegyenes, mint azelőtt. Már csak a folytonos elfekvés miatt bosszankodom. :D

   Törlés
 2. Szia Thea! :)
  Másfél éve vállig érőre vágattam a hajamat, szóval átérzem a helyzetet! Azzal a különbséggel, hogy sosem vágattam újra, mert elsősorban azért vágattam le, mert nagyon töredezett a hajam, és be akartam teljesíteni a régi álmomat, hogy igazán hosszú hajam legyen. (Nekem sose volt hát középig érőnél hosszabb, mert a vége mindig eltörik.) Mostanra már majdnem olyan hosszú a hajam, mint azelőtt, hogy levágtam, de most újra azon gondolkozom, hogy levágom, de ezúttal megtartanám a hosszúságát, mert emlékszem, hogy nagyon szerettem röviden - és mert nem hiszem, hogy valaha lesz nagyon hosszú ezzel a gyenge szerkezettel, amivel rendelkezik.
  Szuper lett a bejegyzésed. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Florea! :)
   Ha szeretted röviden, hajrá, nincs semmi vesztenivalód! A vágás erősíti a hajad, úgyhogy ne sajnáld, előbb vagy utóbb úgyis megnő, ha mégis meggondolnád magad. Nekem erős hajam van, úgyhogy nem tudom, mi a teendő nálad, de lehet nem érdemes a „csodára várni.” :D
   Köszönöm! ♡

   Törlés
 3. Szia!^^

  Nem rég lett nekem is levágva a hajam nagyon rövidre, és minden kérdést megkaptam, amit itt felsoroltál xD kicsit szomorú, mennyire elutasítóak tudnak lenni az emberek, ha új dolgokról van szó. De ahogy te is mondtad, az a lényeg, hogy neked/nekem/bárkinek jó érzés, hogy megszabadult a hajától. Nem számít más, mint hogy elégedettek legyünk magunkkal.

  VálaszTörlés