2018. május 13.

« 120. » Kávé melletti kérdések

*virtuális ölelés* ♡

Hogy én mennyire odavagyok az ilyesféle olvasnivalókért! Habár talán azt még jobban szeretem, ha magam tölthetek ki egy-egy érdekes kérdőívet. A Kávé melletti kérdéseket már réges-régen meg akartam osztani veletek, de mindig halogattam, egészen máig. Egy perc és kezdjük, csak hozom a kávém!

1. Latte: What is one thing that you’d do differently if you could start this year over? - Van olyan dolog, amit másként csinálnál, ha elölről kezdhetnéd ezt az évet? Mi az?
Azt terveztem, hogy januártól ismét rendszeresen fogok futni, jelentem, nem jött össze. Viszont minden bizonnyal beleőrülnék, ha újra át kellene élnem az elmúlt 5 hónapot, szóval egyáltalán nem akarom elölről kezdeni még akkor sem, ha kijavíthatnám a hibáimat. Talán csak még jobban összekuszálnám a dolgokat, ezért köszönöm, nem akarom kipróbálni, jó ez így, ahogyan most van. A futásba sosem késő belevágni, nemde?

2. Mélange: If you had the opportunity to meet one person from history, who would you choose and why? - Ha bármelyik történelmi személlyel találkozhatnál, ki lenne az és miért?
Szívesen összeülnék egy kávéra Leonardo Da Vincivel. Elég menő lenne, ha én ránthatnám le a leplet arról, ki az a híres Mona Lisa, plusz elfogadnék néhány tanácsot arról, hogyan osszam be az időm. Kitől kérhetnék ebben segítséget, ha nem egy polihisztortól?

3. Cappucino: What’s the best compliment that you’ve ever received? - Mi volt a legjobb bók, amit valaha kaptál?
És egyben a legzavarbaejtőbb? A drága fodrászom minden alkalommal, amikor nála járok áradozik arról, hogy gyönyörű vagyok, ami mindig jól esik és ad egy kis önbizalomlöketet, ami valljuk be, olykor nem árt, bár nekem ez egy kicsit sok... 😜

4. Lungo: Imagine that you could obtain any superpower that you wanted. What would you choose? - Képzeld el, hogy bármilyen szuperképességed lehetne, amit csak akarnál. Melyiket választanád?
A gyógyítást választanám. Azt hiszem, nem nagyon kell magyaráznom - akkor vagyok a legboldogabb, ha segíthetek másokon. Nehéz meló lenne, de szerintem ez az a szuperképesség, ami a legjobban megéri.

5. Americano: Share a supernatural experience that you’ve had, or one that you’ve heard of. - Mesélj el egy természetfeletti élményt, ami veled történt vagy amiről hallottál.
Manchesterben voltam, egyedül a lakásban, éppen mosogattam és volt velem szemben egy ablak, ami az icipici kertre és az utcára nézett. A kertben volt egy fa. Hallottam, hogy a kutya nagyon ugatott kint, így hát felpillantottam, hogy kinézzek és a fán egy idegen lány ült. Abbahagytam a mosogatást, hogy kiszóljak neki és megkérdezzem, ki ő és mit keres itt, de mire kiléptem, a lánynak hűlt helye volt. Nemhogy a fán nem volt, de sem a kertben vagy az utcán sem. Ellenben a kutya igen a friss lábnyomaival együtt, amiket akkor hagyott ott, mikor a lány körül ugrált. A mai napig nem értem, mi volt ez, viszont még mindig elég hátborzongató... Úgy tartják, Angliában gyakori a szellemjárás és köztudott, hogy az állatok érzékenyek az ilyesmire... 😜

6. Matcha: If you were reincarnated as an animal, what animal would you be? - Ha állatként reinkarnálódnál, milyen állat lennél?
Remélem, egy törpe tatu. Picik, ugyanakkor szinte sebezhetetlenek és nagyon-nagyon aranyosak akárcsak én! Oké, azt hiszem, egyszerűen csak imádom a tatukat. 😃

7. Frappucino: A song that invokes a lot of fond memories for you? - Egy dal, ami sok kedves emléket idéz fel benned?
Próbáltam keresni, de nincs ilyen, csak olyan dalok jutottak eszembe, amik rossz emlékeket idéznek fel.

8. Doppio: Do you think you’ve changed over the past 5 years? If so, how? - Szerinted változtál az elmúlt 5 évben? Ha igen, hogyan?
Rengeteget változtam, bár nem túl meglepő, hiszen 5 éve még csak 12 voltam. Azóta már kevésbé vagyok gyerekes, kialakult a saját véleményem a világról, kevésbé hagyom befolyásolni magam, rájöttem, hogy az önbizalom a kulcsa mindennek, a külsőmet illetően megtaláltam a stílusom, levágattam a hosszú hajam, megnőttem, lefogytam, sminkelni kezdtem és ez még nem minden.

9. Shakerato: If you had to change your name, what would you change it to? - Ha meg kellene változtatnod a neved, mire változtatnád?
Szerintem nem nehéz kitalálni, hogy Theára, mert annyira hozzám nőtt ez a név, hogy már-már lassan jobban szeretem, ha így szólítanak, mint az igazi nevemen. Viszont ha magyar nevek között kellene csemegéznem, akkor a Lola, Liza, Lilla hármasból választanék - imádom az L betűvel kezdődő neveket, igaz, ezeket nem érzem annyira a sajátomnak. ☹️

10. Ristretto: Do you believe in ghosts? Why or why not? - Hiszel a szellemekben? Miért igen vagy miért nem?
Hiszem, ha látom típus vagyok és ami Manchesterben történt velem, meggyőzött.

11. Mochaccino: Your least favourite job that you’ve had and why? - Egy munkád, amit a legkevésbé kedveltél és miért?
Tavaly nyáron strandon vállaltam diákmunkát - leginkább a helyes úszómester miatt, khm - de utáltam és utólag borzalmasan megbántam. Egész délelőtt órákig a tűző napon kellett lennem, szóltam, hogy ez így nem lesz jó, de erre egy lenéző ez vant kaptam. Plusz napszúrást.

12. Espresso: If you were stranded on an island, how long do you think you could last? - Ha egy szigeten kötnél ki, mit gondolsz, mennyi ideig tartanál ki?
Azért ez sok-sok tényezőtől függ ám: lakatlan sziget? Lenne társaságom, vagy teljesen magamra lennék utalva? Milyen sziget, mi lenne rajta? Nos, igazából lényegtelen, magamat ismerve nem lennék jó túlélő.

13. Café cortado: What fad or trend has died out that you wish would be brought back? - Van olyan trend, ami kiment a divatból, de szívesen visszahoznád?
Előbb-utóbb minden trend visszatér a divatba, például nagyon örülök, hogy napjainkban a '90-es éveket éljük újra - nem mintha éltem volna akkor. Néhány éve a saru nagy kedvencem volt, ha rajtam múlna, visszahoznám a divatba. Egy kész sarugyűjteményem van.

14. Kapuziner: Share a valuable life lesson that you’ve learned while growing up. - Oszd meg a legértékesebb tanulságod.
Klisé és már vagy milliószor említettem, mégis a legfontosabb: az legyen az első, hogy önmagunknak tetszünk. Na meg nem szabad bedőlnünk a helyes úszómestereknek.

15. Café au lait: What do you believe to be your best personality trait? - Szerinted melyik a legjobb tulajdonságod?
Semmiképpen sem az őszinteségem, a lustaságom, a szétszórtságom vagy a hiszékenységem. Na de a lelkesedésem! Szeretem, hogy a legrosszabb pillanatokban is képes vagyok mosolyogni.

16. Mocha: Do you believe in conspiracy theories, or think they’re nonsense? - Hiszel az összeesküvés-elméletekben?
Ráz tőlük a hideg, mégis szívesen olvasom őket. Érdekesek, beindítják a fogaskerekeim.

17. Corretto: If you could learn any magical spell, what would you learn and what would it do? - Ha bármilyen varázslatot megtanulhatnál, melyiket választanád és mire használnád?
Wingardium Leviosaaaaa! Nem-nem, az Wingardium Leviooooosa! Tuti rémisztgetnék vele másokat.

18. Macchiato: What was the last movie that made you cry? - Melyik volt az utolsó film, amin sírtál?
Kövezzetek meg, de nem vagyok egy sírós típus, ha filmekről van szó, akkor pedig végképp. Fooogalmam sincs, melyiknek sikerülhetett megsiratnia utoljára, hirtelen egy sem ugrik be. Nem, a Titanicot nem láttam, hupsz.

Ééés ezek voltak a Kávé melletti kérdések és az én kávé melletti válaszaim. Örülök, ha nem bántátok meg, hogy ma is velem tartottatok, a bejegyzés alatt hagyjatok egy-egy kommentet, tudjátok, minden egyes kedves szó feldobja a kedvem. ♡

Legyen szép napotok,
Thea ✌

8 megjegyzés:

 1. Szia! :) Nagyon tetszett ez a bejegyzés, érdekes volt olvasni a kérdéseket és a válaszokat.
  Megkérdezhetem esetleg, hogy elvihetem-e a kérdéseket hogy valamikor a jövőben bejegyzést csináljak róla? Köszönöm.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Florea! :)
   Köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszett! ♡
   Nyugodtan viheted őket, szívesen olvasnám a bejegyzésed. :)

   Törlés
 2. Szia! Ezt a posztot is (mint mindet) imádtam :) Szeretem a blogodat, az olyan bejegyzéseidet, melyeken keresztül meg lehet ismerni téged. Na meg imádooooom a lelkesedésed! Sose fogyjon el! <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)
   Köszönöm a sok-sok kedves szót, nagyon jól esnek! ♡

   Törlés
 3. Szia kedves Thea!
  Nagyon tetszett a bejegyzés! Hozzád hasonlóan én is nagyon szeretem az ilyeneket olvasni, illetve készíteni is. Plusz nagyon tetszett ez az egész kávés megnevezés, mikor megláttam, egyből tudtam, hogy ezt mindenképpen el kell olvasom!
  Nem haragudnál ha a jövőben én is készítenék erről a kérdéssorról egy bejegyzést a saját blogomra?
  Puszi,
  Vayne

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Vayne! :)
   Örülök, hogy ennyire tetszett a bejegyzésem! Szívesen olvasnám a te válaszaid is, vidd nyugodtan a kérdéseket. ♡

   Törlés
 4. Na ilyet még sose olvastam de wow nagyon tetszett, érdekesek voltak a kérdések és a válaszok egyaránt, szívessen olvasnék még ilyesmit tőled! ☺

  VálaszTörlés