2018. február 17.

« 114. » Veterán bloggerek kérdőíve

*virtuális ölelés* ♡

Olyan sokszor botlottam bele ebbe a kérdőívbe, hogy magam sem maradhatok ki a buliból. Korábban is szerettem volna mesélni nektek a blogos miértjeimről, úgyhogy jár a köszönet Daremonak, hogy megálmodta ezeket a kérdéseket, amikre ma én is válaszolok. Kellemes mesedélutánt!

♡ 001. Hány éve blogolsz?

Nem emlékszem, mikor, hol és milyen címmel nyithattam meg a legeslegelső blogomat, mert olyannyira fiatal voltam, hogy azt sem tudtam, mi ez az egész. Körülbelül akkor lehetett, mikor kezdtem felfedezni az internetet: kíváncsi voltam és úgy gondoltam, ha ilyen sok embernek van weboldala, akkor nekem is kell egy. Ezek persze csak gyerekes próbálkozások voltak - a mai napig remélem, hogy nem írtam ki semmi személyes, ciki dolgot a régi oldalaimra.

A legrégebbi oldalam, amit sikerült megtalálnom, 2012. január 24-én regisztráltam. Pontosan 2 évre rá fedeztem fel a Blogspotot.

♡ 002. Tartottál valaha hosszabb szünetet a blogolásban?

Soha. Gyakran vándoroltam blogról-blogra, de még csak pár hétig sem tudtam nélkülözni az írást és szerkesztést.

♡ 003. Mindig ugyanezt a nevet használtad?

Van olyan blogger, akinek a válasza erre a kérdésre az, hogy igen? Mert akkor le a kalappal előtte!

Ahány blogom volt, körülbelül annyi nevem is. Néhányra a mai napig emlékszem, nevetni ér: az első név, amit felvettem, a Csigalány volt (ne kérdezzétek), de kereszteltem már magam Lisának, Happynek és Mentának is - ezért vmentaxx a mail címem.

♡ 004. Mindig ugyanezen a címen blogoltál?

A sok-sok év alatt rengeteg blogom volt, amiknek újabbnál újabb - nevetséges - címeket adtam. Volt már Minden, ami állati, Szeretetünk a kutyák iránt felülmúlhatatlan, Mi kéne? - sajnos csak ennyire emlékszem.

♡ 005. Változott az évek során a blogod témája?

A legtöbb blogom mindenes volt, de szívesen szerkesztettem állatokról, kutyákról meg főleg, de volt személyes, történetes és viccekről szóló oldalam is.

♡ 006. Milyen eszközöket használtál régen és milyeneket most a blogoláshoz?

Először a közös, családi asztali számítógépünkön pötyögtem hosszú időkig, de az borzalmasan rozoga volt, kész szenvedés volt rajta bármit csinálni, ezért sokat bosszankodtam miatta. A szüleim észrevették, hogy mennyire érdekel az informatika, így egy pár éve megkaptam a jelenlegi, kicsit komolyabb gépem, ami nem tud csalódást okozni. Manapság gyakran jegyzetelek a telefonomba, mikor nem vagyok gépközelben, de általában lapon írom meg a bejegyzéseim. És természetesen egy doromboló szőrmók nélkül mindez nem menne!

♡ 007. Vannak olyan olvasóid, akik a kezdetektől követik a munkásságodat?

Egyetlen egy személy van, akivel a kezdetekkor is megosztottam az oldalaimat, ő pedig nem más, mint a nővérem. A válaszom igen, a mai napig olvas.

♡ 008. Vannak bloggerek, akikkel már személyesebb kapcsolatot is kialakítottál?

Virtuálisan sok olyan blogger van, akikkel váltottam már néhány - vagy éppen rengeteg - szót, de személyesen egyiküket sem ismerem. Több közeli ismerősöm van, akik blogolnak, viszont őket nem emiatt ismertem meg.

♡ 009. Megváltozott a környezeted hozzáállása a blogoláshoz, a te blogodhoz?

Egyáltalán nem, nem verik túl nagy dobra. Akiket a bejegyzéseimben név szerint említek, ők ismerik a blogomat és örülnek, hogy pár percre hírnevet kaphatnak. A legtöbben támogatnak, mert látják rajtam, hogy mennyire szeretem csinálni, de maga a blogolás világa nem vonzza őket.

♡ 010. Szerinted miben fejlődtél leginkább a blogolás tekintetében?

Rengeteg dologban volt rám pozitív hatással: nyitottabb lett a gondolkodásmódom, van saját véleményem, amit fel is merek vállalni, felszabadultabban elegyedek beszélgetésekbe, megtanultam, miként érdemes kezelni a vitákat, elsajátítottam ezt-azt a kódolásban és képszerkesztésben, megismertem önmagamat, illetve természetesen a helyesírásom és fogalmazásom is sokat fejlődött.

♡ 011. Akadt-e az életedben olyan lehetőség, amihez azért jutottál hozzá, mert blogolsz?

Azt hiszem, eddig még nem, aztán ki tudja, mit hoz a jövő.

♡ 012. Van olyan téma, amiről megbántad, hogy írtál?

Az összes olyan bejegyzésem megbántam, amelyekben nem voltam rest kibeszélni másokat. Már rájöttem, hogy gyerekes, ilyet nem csinálunk.

♡ 013. Mi az, amit ma már másképp csinálnál a blogodon/blogoddal, mint régen?

Soha, de soha az életben nem készítenék még egyszer vaporwave kinézetet. Szeretem ezt a stílust, de sokan nem fogadják el, így mikor felvállaltam azt a bizonyos designom, elég szép kis vita kerekedett belőle.

♡ 014. Melyik a valaha megírt kedvenc blogbejegyzésed?

Sokat jelent számomra az utóbbi motivációm, mert ez volt az első lépés afelé, hogy felvállaljam, aki vagyok. Rettentő jó érzés volt kiírni mindezt magamból, azóta pedig sokkal boldogabb vagyok, mióta önmagam lehetek.

♡ 015. Kaptál valaha olyan kritikát, ami miatt lényegesen megváltoztattál valamit a blogoddal kapcsolatban?

Mikor a vaporwave kinézetemet kritizálták, hajlandó voltam belátni, hogy hibáztam, ezért készítettem egy újat és lecseréltem.

Azt nem szeretem, mikor a személyes bejegyzéseimbe szólnak bele olyan mélységekben, hogy meg akarják mondani, hogyan éljek. De ezeket a kritikákat ritkán veszem a szívemre.

♡ 016. Szerinted mennyi ideig fogsz még blogolni?

Ameddig szeretem csinálni. Nemegyszer ingott már meg a lelkesedésem, de legnagyobb örömömre sosem tudtam rávenni magam a zárásra. Egyszerűen nem tudok nélküle élni.

♡ 017. Mit gondolsz, mennyire sikerült az évek alatt a blogodon közvetíteni önmagadat, a személyiségedet?

Szerintem ez az első olyan blogom, ahol sikerrel jártam. Minden irományomba próbálom belevinni a személyiségem, még azokba is, amik nem kifejezetten ilyen témájúak. A visszajelzések alapján jól megy.

♡ 018. Fogalmazd meg, mit jelent számodra a blogolás és a saját blogod!

A blogolás nem csak egy múló hóbort. Lehet hobbi, kikapcsolódás, szenvedély, önkifejezés, de akár hivatás is. Tökéletes arra, hogy megosszam a gondolataim, szórakoztassalak vagy éppen kisegítselek titeket velük.

A blogom az a hely, ahol azt csinálok és akkor, amit és amikor akarom. Ha pontosabb akarok lenni, akkor minden egyes billentyűleütés én vagyok.

♡ 019. Írj egy dolgot, ami szerinted igazán egyedi a blogodban, és kiemeli azt a tömegből!

Nehéz kérdés, talán mások erre könnyebben tudnak válaszolni. Szerintem maga a személyiségem az, ami miatt nem tucatblog, hiszen amint már említettem, minden egyes soromba próbálom belevinni önmagam.

Ez lett volna az én történetem, mit szóltok hozzá?

Ha tetszett a bejegyzésem, ne felejtsétek el itt hagyni a véleményeteket kommentben, hiszen mint mindig, ma is nagyon kíváncsi vagyok!

Legyen szép napotok,
Thea ✌

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett ez a bejegyzésed - is :) Tényleg az egyik legeyedibb blognak mondanám :D

    VálaszTörlés