2018. január 13.

« 109. » 6 tipp, hogy hogyan legyünk boldogok 2018-ban } #tippek

*virtuális ölelés* ♡

Mindenki boldog szeretne lenni. Ti, én, a szeretteink, szomszédaink, de bizony még az a zsémbes ismerős is, aki úgy tesz, mintha láthatatlanok lennénk, mikor összefutunk. Keresni a boldogságunk nem önzőség, hiszen ez a cél belénk van kódolva. Eldöntöttem, hogy idén sokkal többet fogok tenni azért, hogy pozitív, stresszmentes és boldog legyek, ezért lefektettem néhány szabályt, amik a segítségemre lehetnek ebben. Akár ti is tanulhattok a hibáimból, ezért ma megosztom veletek az idei céljaimat. Nem szaporítom tovább a szót, lássuk!

001. Nem erőltetem, ami nem megy

Gyakran beleesek abba a hibába, hogy valamit minden áron el szeretnék érni és nem látom be, hogy nem fog sikerülni, hanem csak azért is küzdök és küzdök a végsőkig. Mikor nem megy, teljesen belefáradok ebbe és csalódott leszek, pedig nem szabadna túltolnom, megterhelnem magam. Észre kell vennem, hogy mikor kell megállnom, legyen szó bármiről, ugyanis ilyenkor jobb félretenni és talán később visszatérni rá, hiszen ha forszírozom, az általában meglátszódik az eredményen amellett, hogy a hangulatom is tönkreteszi.

002. Megszabadulok a negatívtól

Hiszitek vagy sem, de még én is képes vagyok túlzásba esni a negativitással. Egy bizonyos mértékben szükség van rá, hiszen az élet nem egy tündérmese, tehát képtelenség mindig pozitívnak lenni még egy olyan pörgős és vidám ember esetében is, mint én. Viszont nem szabad engedni, hogy teljesen beszippantson: ideje végleg búcsút intenem a negatív gondolataimnak és kapcsolataimnak.

003. Vállat vonok, ha keresztbe tesznek

Könnyedén csinálok a bolhából elefántot és mindent a szívemre veszek. Rosszul esik, ha kinevetnek, ha csúfolódnak rajtam, pedig ezek valójában olyan apróságok, hogy felesleges őrlődnöm rajtuk. Csak magamnak okozok ezzel bosszúságot, hiszen mások pár perc múlva úgyis megfeledkeznek a történtekről.

004. Rugalmas leszek

Nagyon előre tervezgetős típus vagyok, mindent kikalkulálok, ami nem kifejezetten rossz dolog, viszont tud az lenni. Ha valami nem a számításaim szerint alakul, akkor nálam összedől a világ - piszkosul makacs vagyok. Meg kell értenem, hogy nincs minden az irányításom alatt és ha valami máshogy sül el, mint terveztem, akkor még mindig lehet improvizálni. Aztán pedig el kell sajátítanom ennek fortélyait.

005. Törődöm magammal

Észrevettem, hogy sokkal boldogabban indul a napom, ha reggel nem az utolsó öt percben dobom össze a sminkem, hanem szánok rá időt. Ellenkező esetben rossz kedvvel indulok útnak, mert tudom, hogy nem vagyok toppon. Több törődés magamtól egyáltalán nem fog megártani.

006. Ügyelek mások boldogságára

Ha rossz kedvem van, nagyon önző tudok lenni: nem foglalkozom mások érzéseivel, csak a sajátommal, ami befolyásolhatja a környezetem hangulatát is. El kellene vonatkoztatnom magamtól, s ha valakinek jó napja van, nem az a megoldás, hogy tönkreteszem, hanem inkább meg kellene próbálnom csatlakozni hozzá.

Ez a 6 cél fogalmazódott meg bennem a boldogság keresése közben. Sikerült néhol magatokra ismernetek? Amennyiben igen, remélem, hasznotokra válnak majd a tippjeim!

Legyen szép napotok,
Thea ✌

2 megjegyzés:

 1. Szia Thea!
  Az új év kezdetével én is sok hasonló célt tűztem ki magam elé😃 jó látni, hogy más is belevág ilyesmibe.
  Az ilyen elhatározásaimból általában nem lesz semmi, de most megpróbálom tartani magam a céljaimhoz.
  Remélem neked is sikerülni fog.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Ashlee! :)
   Szurkolok, hogy most végre összejöjjenek a céljaid! Sok sikert! :3
   Köszönöm, igyekszem!

   Törlés